Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon



Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon
 
Συνοδεύει
Κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα.
Χαρακτηριστικά
Έντονο κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα, εμπλουτισμένα με νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καφέ και ξύλου. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό και καλοδομήμένο, με πλούσιο σώμα, ισορροπημένο και κομψό, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Οινοποίηση
Κλασσική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης. Μετά τον εμβολιασμό εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση, που μπορεί να ξεπεράσει και τις τέσσερις εβδομάδες, σε υψηλή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 30 – 33 C. Με το τέλος της ζύμωσης ο νέος οίνος μεταφέρεται σύλλασπος σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος περνά δώδεκα έως δεκαοχτώ μήνες οξειδωτικής παλαίωσης ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει και έξι μήνες στη φιάλη.
Μικροκλίμα
Ορεινό, με βροχές, παγωνιές και ισχυρές χιονοπτώσεις το χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή του Γινιέτς σε υψόμετρο 900 – 1000 μέτρων και είναι δυσπρόσιτος στη μηχανική καλλιέργεια. Ένα τμήμα του αμπελώνα είναι φυτεμένο με τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που ήρθαν στην Ελλάδα από τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςCabernet Sauvignon.
ΠεριοχήΜέτσοβο
ΤρύγοςΠερί τα μέσα του Οκτώβρη.
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Ενα από τα δύο ερυθρά κρασιά με ΠΓΕ Μέτσοβο στην Ελλάδα
  • Τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon φυτεύτηκαν στην Ελλάδα το 1958-59 από τον Ευάγγελο Αβέρωφ
  • Κρασί Παλαίωσης
  • Προέρχεται από τον αμπελώνα Γινιέτς σε υψόμετρο 950-1050 μέτρα. Παραγωγή 300 κιλά σταφυλιών/στρέμμα
Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0006 s, 0 request(s), PHP: 0.0363 s, total: 0.0369 s, document retrieved from cache.