Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ



Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ
 
Συνοδεύει
Λευκά κρέατα, ζυμαρικά, πιάτα με γλυκίζουσες σάλτσες, και πιάτα όπου κυριαρχεί σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει με περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δοκιμάστε το ωστόσο και με πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Χαρακτηριστικά
Έντονο τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Διακρίνεται για την λεπτή και ισορροπημένη γεύση του, και την πολύ ευχάριστη επίγευσή του.
Οινοποίηση
Ο τρύγος των σταφυλιών ορίζεται με βάση τη φαινολική και τεχνολογική τους ωρίμανση και ακολουθεί άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο. Ελαφρύς εκραγισμός, έκθλιψη και παραμονή του χυμού και των στέμφυλων για τριάντα περίπου ώρες με παράλληλη διαβροχή τους. Στην συνέχεια μόλις ο χυμός αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα διαχωρίζεται από τα στέμφυλα, τα οποία πιέζονται ελαφρώς. Ακολουθεί απολάσπωση του γλεύκους και άμεσος εμβολιασμός. Στα 10 περίπου γραμμάρια σακχάρου στο λίτρο γίνεται διακοπή της ζύμωσης με τη βοήθεια ισχυρής ψύξη. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ζύμωσης δεν ξεπερνά τους 14° C.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςΞινόμαυρο
ΠεριοχήΗμιορεινοί αμπελώνες στις περιοχές της Νάουσας και του Αμύνταιου. Οι αμπελώνες είναι γραμμικοί και το φορτίο τους κυμαίνεται από 800 έως 900 κιλά ανά στρέμμα.
ΤρύγοςΤέλη Σεπτεμβρίου
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Ημίξηρο ροζέ από Ξινόμαυρο
  • Κοσμοπολίτικο. Εξαιρετικό με μεσογειακή κουζίνα αλλά και με πικάντικα μεξικάνικα και ασιατικά πιάτα
Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0363 s, total: 0.0368 s, document retrieved from cache.