Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Inima Ασύρτικο ΑθήριInima Ασύρτικο Αθήρι
 
Χαρακτηριστικά
Λαμπερό ανοικτό κίτρινο χρώμα. Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι τραγανό με καλή οξύτητα και αρκετά λιπαρό με πολύ καλή επίγευση. Θα συνοδεύσει λιπαρά ψάρια , καθώς και ζυμαρικά και άσπρα κρέατα.
Οινοποίηση
Οι δύο ποικιλίες (σε ποσοστά 70% Αθήρι – 30 % Ασύρτικο) οινοποιούνται μαζί. Μετά από διαλογή, και κατά την παραλαβή τους , τα σταφύλια εκραγίζονται και οδηγούνται σε ανοξείδωτη δεξαμενή , όπου υφίστανται προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8 ⁰C. Μετά την δωδεκάωρη εκχύλιση ο σταφυλοπολτός οδηγείται στο πιεστήριο όπου λαμβάνουμε πλέον τον μούστο με ελαφρά πίεση ως τα 0,4 Bar.

Ακολουθεί 24 ωρη στατική απολάσπωση και στην συνέχεια εμβολιασμός με επιλεγμένα στελέχη μυκήτων , προκειμένου να εκφραστεί το αρωματικό δυναμικό των δύο ποικιλιών. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί τρεις εβδομάδες σε θερμοκρασία 12 έως 14⁰C. Ακολουθεί τρίμηνη ωρίμανση του νέου οίνου πάνω στις λεπτές οινολάσπες του με 3 battonage ανά εβδομάδα προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον δομή και σώμα.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
Ποικιλίες70% Αθήρι, 30 % Ασύρτικο
Inima Ασύρτικο Αθήρι

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0530 s, total: 0.0535 s, document retrieved from cache.