Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Μαλαγουζιά



Μαλαγουζιά
 
Συνοδεύει
Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια με μυρωδικά, λευκά κρέατα.
Χαρακτηριστικά
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες λουλουδιών και βοτάνων. Πλούσιο και ιδιαίτερα εκφραστικό άρωμα στόματος που αντανακλά τα φρουτώδη αρώματα, αλλά και τα αρώματα της δρυός. Διακρίνεται για τη λιπαρότητα του και την καλοδομημένη γεύση του, που βρίσκονται σε ισορροπία με την ευχάριστη οξύτητα και την πιπεράτη του επίγευση.
Οινοποίηση
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 11° -13° C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εν μέρει σε βαρέλια 300 lt από γαλλική δρυ. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης.
Μικροκλίμα
Θερμό και ξηρό
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςΜαλαγουζιά
ΠεριοχήΑμπελώνας Βόντα
ΈδαφοςΑργιλοπηλώδες
ΤρύγοςΑρχές Σεπτεμβρίου
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Από τον αμπελώνα Βόντα, δίπλα στο οινοποιείο της Στροφιλιάς στην Ανάβυσσο
  • Ωριμη και στη νεότητά της
  • Κάθε χρόνο κάνει “ποδαρικό” στον τρύγο μας
  • Επισκέψιμος αμπελώνας
Μαλαγουζιά

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0378 s, total: 0.0382 s, document retrieved from cache.