Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Ξινόμαυρο Αβέρωφ



Ξινόμαυρο Αβέρωφ
 
Συνοδεύει
Απολαύστε το με κυνήγι, ψητά και μαγειρευτά κρέατα, αλλά και με φασολάδα ή γίγαντες στο φούρνο.
Χαρακτηριστικά
Οίνος ερυθρός ξηρός, λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, με νότες βιολέτας και γλυκόριζας. Οι ταννίνες του, που γίνονται άμεσα αισθητές χωρίς να είναι επιθετικές, η οξύτητά του, που διατηρεί τη φρεσκάδα των χαρακτηριστικών του για χρόνια, και τέλος η πολύπλοκη δομή του συνθέτουν ένα εκλεκτό κρασί με έντονη επίγευση.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ σε θερμοκρασία 15 C για επτά ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για είκοσι περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 30° - 32° C. Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια για να πραγματοποιήσει τη μηλογαλακτική ζύμωση, όπου και παραμένει σύλλασπος για διάστημα δύο μηνών με συνεχή ανάδευση. Μετά το πέρας της μηλογαλακτικής ακολουθεί απολάσπωση και συνέχεια της ωρίμανσης στα βαρέλια για ακόμα δέκα μήνες τουλάχιστον.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςΞινόμαυρο
ΠεριοχήΑμπελώνες στην περιοχή Ρουντίνα της Νάουσας. Οι αμπελώνες είναι γραμμικοί και υπάρχει αυστηρός έλεγχος του φορτίου τους έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τα 900 κιλά ανά στρέμμα.
ΤρύγοςΑπό τα μέσα έως τα τέλη Σεπτέμβρη
Στοιχεία Ταυτότητας
  • ΠΟΠ Νάουσα
  • Ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και στο νέο πρόσωπο της Νάουσας
  • Κρασί που κυρίως εξάγεται. (Περιορισμένες φιάλες στην Ελλάδα)
Ξινόμαυρο Αβέρωφ

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0349 s, total: 0.0353 s, document retrieved from cache.