Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Rossiu di Munte Syrah-TraminerRossiu di Munte Syrah-Traminer
 
Συνοδεύει
Γεύσεις που αναζητούν ένα κόκκινο κρασί με κομψό και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα. Πικάντικα κρέατα, αλλαντικά, κυνήγι.
Χαρακτηριστικά
Βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνουμε τόσο τον φρουτώδη χαρακτήρα του Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιών του Traminer.Το βαρέλι είναι διακριτικό. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, την ισορροπία του και την μακράς διάρκειας επίγευση.
Οινοποίηση
Εκραγισμός - έκθλιψη και συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών για 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 18° και 22° C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Alliers Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 4 μήνες.
Μικροκλίμα
Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει στην άργη ωρίμανση των σταφυλιών με ταυτόχρονη διατήρηση της οξύτητας.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςSyrah & Traminer
ΈδαφοςΑμμοαργιλοπηλώδες
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
  • Εμπνευσμένο από το συνδυασμό Syrah-Viognier από την περιοχή του Ροδανού
  • Συνδυάζει τη δυναμική γεύση του Syrah με τα ντελικάτα αρώματα του Traminer
  • Περιορισμένης κυκλοφορίας
Rossiu di Munte Syrah-Traminer

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0540 s, total: 0.0544 s, document retrieved from cache.