Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Rossiu di Munte ΒλάχικοRossiu di Munte Βλάχικο
 
Συνοδεύει
Αέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.
Χαρακτηριστικά
Κρασί με εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του.
Οινοποίηση
Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης , η οποία κράτησε 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20° και 25° C και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 6 μήνες.
Μικροκλίμα
Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Από το τέλος της Άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε αρκετές καταιγίδες και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, η οποία βοηθάει στην έκφραση των ποικιλιακών αρωματικών χαρακτηριστικών.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςΒλάχικο
ΠεριοχήΑμπελώνες στην περιοχή των Ιωαννίνων σε υψόμετρο 725 μέτρων.
ΈδαφοςΑμμοαργιλώδες
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Γηγενής ποικιλία της Ηπείρου με καλή οξύτητα, ήπιες ταννίνες και πιπεράτα αρώματα
  • Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
  • Δοκιμάστε το και με ψάρι
  • Περιορισμένης κυκλοφορίας
Rossiu di Munte Βλάχικο

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0005 s, 0 request(s), PHP: 0.0367 s, total: 0.0372 s, document retrieved from cache.