Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Στροφιλιά Λευκή



Στροφιλιά Λευκή
 
Συνοδεύει
Δροσερό, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.
Χαρακτηριστικά
Πρασινοκίτρινο χρώμα. Φρέσκος και ζωηρός αρωματικός χαρακτήρας με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, με ευχάριστη οξύτητα και απαλή επίγευση βοτάνων.
Οινοποίηση
Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο πραγματοποιείται ελαφρά πίεση των σταφυλιών για την παραλαβή μόνο του πρώτου χυμού. Εν συνεχεία πραγματοποιείται απολάσπωση και εμβολιασμός με διαφορετικό στέλεχος σακχαρομύκητα για την κάθε ποικιλία. Η θερμοκρασία της ζύμωσης κυμαίνεται από 13° - 16° C και περατώνεται έπειτα από διάστημα 25 περίπου ημερών. Η ακριβής αναλογία των ποικιλιών καθορίζεται οργανοληπτικά.
Μικροκλίμα
Ανάβυσσος: ήπιος χειμώνας με λίγες βροχοπτώσεις, πολύ ζεστό και ξηρό καλοκαίρι.
Μαμουσιά: κρύος χειμώνας με πολλές βροχοπτώσεις ζεστό και ξηρό καλοκαίρι
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςΡοδίτης, Σαββατιανό, Sauvignon Blanc
ΠεριοχήΑνάβυσσος Αττικής και Μαμουσιά ορεινής Αιγιαλείας. Ιδιόκτητοι και συνεργαζόμενοι αμπελώνες.
ΈδαφοςΑνάβυσσος: έδαφος αμμώδες-αργιλοπηλώδες
Μαμουσιά: έδαφος αμμοπηλώδες
ΤρύγοςΣαββατιανό & Sauvignon Blanc: αρχές Σεπτέμβρη
Ροδίτης: αρχές Οκτωβρίου. Συλλογή και διαλογή χειρονακτικά σε μικρά τελάρα
Στοιχεία Ταυτότητας
  • 30 χρόνια γεμίζει τα ποτήρια μας
  • Με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες Ροδίτη και Σαββατιανό
  • Πολύ φιλική προς το φαγητό
Στροφιλιά Λευκή

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0006 s, 0 request(s), PHP: 0.0580 s, total: 0.0586 s, document retrieved from cache.