Αρχική Σελίδα » ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ » ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Κτήμα Αβέρωφ Traminer



Κτήμα Αβέρωφ Traminer
 
Συνοδεύει
Θαλασσινά, πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά και πιάτα με πολλά μυρωδικά. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτίφ.
Χαρακτηριστικά
Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση.
Οινοποίηση
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή όλων των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για διαφύλαξη των αρωμάτων. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για να εμπλουτιστεί με τα συστατικά της αυτόλυσης των ζυμών, και να αποκτήσει μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα και λιπαρότητα στο στόμα.
Μικροκλίμα
Ορεσίβιο Μετσόβου. Δυνατές βροχές και χιονοπτώσεις τον χειμώνα, ελλειμματική υγρασία και ήπιες δροσερές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Λοιπά Χαρακτηριστικά
ΠοικιλίεςTraminer
ΠεριοχήΜέτσοβο Ηπείρου
ΈδαφοςΑργιλοπηλώδες
ΤρύγοςΠερί τα μέσα Σεπτέμβρη
Στοιχεία Ταυτότητας
  • Το μοναδικό λευκό ΠΓΕ Μέτσοβο στην Ελλάδα
  • Από τους αμπελώνες Γινιέτς και του Αγίου Νικολάου στις πλαγιές της Πίνδου
  • Υψόμετρο 1000 μέτρα
  • Αρκούδα: ο πιο πιστός καταναλωτής του Traminer
Κτήμα Αβέρωφ Traminer

Press Photos Διαβάστε το Blog μας Επισκευτείτε το Ξενοδοχείο μας
MySQL: 0.0004 s, 0 request(s), PHP: 0.0365 s, total: 0.0370 s, document retrieved from cache.